Ons verhaal

Ingenieurs- en architectenbureau ESSA werd opgericht in 1981 als ‘Energy Saving Studies and Applications’ en werd vanaf 1985 verder uitgebouwd onder impuls van ingenieur-architect Felix Vaes. ESSA legt zich sinds de beginjaren toe op de studie en de verwezenlijking van een brede waaier openbare en privé gebouwen en weet zich daarin te onderscheiden dankzij haar totaalpakket van architectuur, inrichting, stabiliteit, technische studies en omgevingsaanleg. Dit alles zonder budgetcontrole en timing uit het oog te verliezen.

Door het blijvend innoveren en het enthousiasme van een nieuwe generatie medewerkers is de toekomst van ESSA verzekerd. Zo worden er al bijna vier decennia lang hedendaagse, kwaliteitsvolle en betaalbare projecten afgeleverd.

Snel & flexibel

ESSA begeleidt jouw project vanaf het eerste concept tot de definitieve oplevering. We nemen geen omweg langs externe leveranciers. Zo bewaren we de controle over timing, kwaliteit en volledigheid. Met ESSA ga je in één rechte lijn naar de finish.

Slim samenwerken

Een belangrijke bouwsteen voor een geslaagd project is duidelijke communicatie. Daarom krijg je bij ESSA een projectverantwoordelijke toegewezen die je op de hoogte houdt over de laatste ontwikkelingen. Bij ons kom je niet voor verrassingen te staan. In ESSA vind je een betrouwbare partner.

Geïntegreerd ontwerpen

Door een vlotte samenwerking en directe communicatie tussen onze verschillende afdelingen zijn we steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van een project. Onze esthetische, structurele en technische visies zijn op elkaar afgestemd. Deze symbiose komt elk project ten goede.

Advies op maat

Dankzij onze ervaring met complexe dossiers en onze aandacht voor continue bijscholing zijn we in staat om de opdrachtgever te begeleiden doorheen een kluwen van wetten, procedures en regels. We adviseren je graag op het gebied van projectbeheer, masterplanning, integrale toegankelijkheid, milieuwetgeving, bouwfysica, brandveiligheid, stabiliteit, energieprestatieregelgeving, haalbaarheidsstudies, HACCP …

Menu

Ben jij klaar voor een volgende uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.