Universiteitsbibliotheek UHasselt

Diepenbeek

Project

Bouwheer

Opdracht

universiteitsbibliotheek UHasselt in Diepenbeek

UHasselt

architectuur, stabiliteit, technieken, veiligheidscoördinatie, EPB

De bestaande campusbibliotheek werd na 40 jaar stevig onder handen genomen. De ingrijpende renovatie resulteerde in een open, ruime en moderne studeer- en werkplek. Waar de oude bibliotheek nog aanvoelde als stoffig en gedateerd, is de vernieuwde ruimte een oase van licht en rust in een strak maar gezellig kader. Om aan de verschillende noden van de studenten te voldoen, zijn er drie geluidszones voorzien : een groepswerkzone, een fluisterzone en een absolute stiltezone. Daarnaast is er geïnvesteerd in eigentijds meubilair, nieuwe vloerbekleding, energiezuinige verlichting en een performante HVAC installatie.

Menu

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.