Wetenschapstoren UHasselt

Diepenbeek

Project

Bouwheer

Opdracht

wetenschapstoren UHasselt in Diepenbeek

UHasselt

architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg, veiligheidscoördinatie, EPB

Het project kadert in de uitvoering van het masterplan dat door ESSA werd opgemaakt in opdracht van UHasselt voor de renovatie en herorganisatie van gebouw D op de universiteitscampus in Diepenbeek. Het betreft een uitbreiding met 5 000 m² laboratoria en 2 500 m² kantoren, voor de vakgroepen Chemie en Fysica van de faculteit Wetenschappen. De nieuwe wetenschapstoren plugt in op de interne hoofdstraat van gebouw D. Het zeer complexe programma wordt gerealiseerd in een slank gebouw met een compacte voetafdruk waardoor opnieuw ruimte ontstaat voor natuur in de Demervallei. Blikvanger is de indrukwekkende technische verdieping met een warmtekrachtkoppeling, een state of the art luchtbehandelingsinstallatie, een luifel van fotovoltaïsche zonnepanelen én een telescoop gericht op de sterrenhemel. 

Menu

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.