De Dageraad Thomas More

Vorselaar

Project

Bouwheer

Opdracht

De Dageraad Thomas More in Vorselaar

Thomas More 

architectuur, stabiliteit, technieken, EPB

Thomas More beschikt voor haar lerarenopleiding op de campus van Vorselaar over twee aangrenzende gebouwen: de ‘Globe’ en de ‘Dageraad’. De Dageraad, een geïndustrialiseerd gebouw uit 1962, voldeed niet meer aan hedendaagse pedagogische eisen, het was nauwelijks geïsoleerd, controleerbare hygiënische ventilatie ontbrak en er waren opmerkingen op de brandveiligheid. Een eerdere verbouwing in de jaren negentig bracht weinig verbetering. Ingrijpende werkzaamheden waren dus aan de orde. De Dageraad werd tot op de draagstructuur gestript, kreeg een volledig nieuwe buitenschil en binnenafwerking en werd uitgerust met hoogwaardige installaties. Hogeschool Thomas More is daarmee een opvallend en modern landmark geworden in het centrum van deze Kempense gemeente.

Menu

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.