Universitair zwembad VUB

Elsene

Project

Bouwheer

Opdracht

universitair zwembad VUB in Elsene

Vrije Universiteit Brussel

ontwerp architectuur, stabiliteit, technieken

Het universitaire zwembad van de VUB, geopend in 1989, was na 30 jaar intensief gebruik aan vernieuwing toe. Vanuit het circulariteitsprincipe werd de bestaande onderbouw zo veel mogelijk bewaard om als basis te dienen voor een quasi-nieuwbouw. Het resultaat is een opvallend zwembadgebouw met zinken gevel, dat de ambitie van de VUB op alle vlakken in de verf zet. Door te investeren in markante architectuur, duurzame materialen, een hoog isolatieniveau en de meest moderne en performante technieken springt dit gebouw in het oog. Het project werd niet voor niets door ‘Be.Exemplary’ verkozen tot ‘voorbeeldgebouw’, een initiatief dat projecten beloont die een voorbeeldfunctie zijn op het vlak van duurzaamheid.

Menu

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.