Politiegebouw Voer en Dijle

Tervuren

Project:

Bouwheer:

Opdracht:

Politiegebouw Voer en Dijle in Tervuren

Politiezone Voer en Dijle onder begeleiding van projectmanagement Belfius Bank nv

architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg, veiligheidscoördinatie, EPB, BIM

De bouw van een nieuw politiegebouw vormt het sluitstuk van de fusie tussen de politiezones van Tervuren, Bertem, Huldenberg en Oud-Heverlee, het is een duidelijk signaal naar zowel burgers als medewerkers als bevestiging van deze evolutie en een unieke kans om de nieuwe werking te definiëren en efficiënt te ondersteunen.

Het nieuwe gebouw zal worden opgetrokken op het bedrijventerrein ‘Keiberg-Vossem’. Een site waar de bouwheer, samen met de gemeente Tervuren en Interleuven, een unieke voorbeeldfunctie wenst na te streven op het vlak van lokale energieopwekking, technische innovaties, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit, waterhuishouding en landschappelijke inpassing. Het politiegebouw zal zich er profileren als een publiek gebouw op mensenmaat met een belangrijke signaalfunctie. Neutraal maar gastvrij en toegankelijk voor iedereen.

Van bij het ontwerp ging er veel aandacht uit naar een logische indeling van de gebruikersstromen, waarbij een onderscheid werd gemaakt tussen publiek en niet-publiek toegankelijke delen en waarbij rekening werd gehouden met de veiligheid en privacy van de gebruikers. Er wordt sterk geïnvesteerd in een aangename werkomgeving, met veel natuurlijk licht, vraaggestuurde ventilatie en comfortabele koeling- en verwarming door middel van klimaatplafonds.

Menu

Ben jij klaar voor een volgende uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.