Gemeentelijke werkplaats Oudsbergen

Opglabbeek

Project

Bouwheer

Opdracht

gemeentelijke werkplaats Oudsbergen in Opglabbeek

Gemeente Oudsbergen

architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg, veiligheidscoördinatie, EPB

In het kader van de fusie tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek wordt voor de nieuwe gemeente Oudsbergen een nieuwbouw voor de technische dienst opgericht, samen met een voorpost voor de Brandweer Oost-Limburg en een werkplaats voor het Agentschap Natuur en Bos. 

Als landelijke gemeente met een groen imago was het belangrijk dat een duurzaam, maar ook tijdloos en rationeel gebouw ontworpen werd. Bijzondere aandacht ging uit naar de verwarming en koeling van de kantoren (+/- 800 m²) en de opwarming van sanitair water die zal gebeuren zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. De hybride lucht-waterpomp die hiervoor wordt ingezet beperkt bovendien het gebruik van schadelijke koelgassen met hoge GWP (global warming potential).

Menu

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.