BKO kinderclub Dolfijn Hulshout

Westmeerbeek

Project

Bouwheer

Opdracht

BKO kinderclub Dolfijn Hulshout in Westmeerbeek

Gemeente Hulshout 

architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg, veiligheidscoördinatie, EPB

Opvang van kinderen vóór en na schooltijd vraagt om een functioneel gebouw met voldoende transparantie en overzicht. Het grondplan is T-vormig opgevat, met aparte speelruimtes per leeftijdsgroep, geschakeld rond een centrale toezichterspost. De zadeldakstructuur refereert naar een herkenbare huiselijkheid. Verschillende plafondhoogtes, kleurgebruik, doorzichten, contrast tussen licht en donker,… zorgen voor een ruimtelijke beleving. De hoofdcirculatie gebeurt via de centrale gang, die samen met de gemeenschappelijke ruimtes een buffer vormt ten opzichte van het semipublieke plein van de nieuwe woonwijk. De ingesloten hoeken van het T-vormige gebouw vormen twee knusse en gescheiden buitenspeelruimtes, één voor elke doelgroep.

Menu

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.