Lagere school Ritmica

Hove

Project:

Bouwheer:

Opdracht:

lagere school Ritmica in Hove

Ritmica-Cappenberg vzw

architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg, veiligheidscoördinatie, EPB

De schoolsite Ritmica-Cappenberg, een school voor buitengewoon lager onderwijs, maakt deel uit van een historisch kasteelpark en dient in zijn geheel tegemoet te komen aan de bijzondere noden van haar leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw vormt dankzij haar inplanting een buffer met de drukke spoorlijn. Dankzij grote schuiframen en een getrapte gevel vormen de individuele klassen rustgevende cocons binnen het park. Het ontwerp straalt in haar eenvoud. Het gelijkvloerse en drempelloze gebouw werd modulair opgebouwd uit geprefabriceerde betonnen wanden en dakelementen. Zonder terug te grijpen naar technologische hoogstandjes werd een duurzaam en erg energiezuinig schoolgebouw gerealiseerd.

Menu

Ben jij klaar voor een volgende uitdaging?

Vul het contactformulier in samen met je motivatie en CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.